fbpx

NÄIN ALOITAT

Palvelumme käyttönotto sujuu näillä ohjeilla

School Day haluaa tukea kouluhyvinvointia.

Tässä ohjeet, miten pääset alkuun.

Otathan yhteyttä, jos tarvitset apua!

1. Rekisteröidy

Kiinnostuitko School Dayn hyvinvointipalvelusta?

Voit kokeilla School Daytä ilmaiseksi kesäkuuhun 2020 saakka etäopetuksessa olevan ryhmäsi kanssa. Rekisteröidy tästä.

Jos haluat School Dayn hyvinvointipalvelun käyttöösi koko oppilaitokselle tai kunnalle, täytä tämä lomake tai ota yhteyttä Sampo Lokkiin sähköpostilla sampo.lokki@schoolday.fi tai soittamalla puh. 040-7229828.

Saat rekisteröitymisen jälkeen meiltä viestin, jossa saatte lisäohjeita.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä info@schoolday.fi.

Image
Image

2. Tiedota

Kannattaa kertoa oppilaille, opiskelijoille ja huoltajille School Daystä ennen kuin aloitatte palvelumme käytön. Heitä kiinnostaa mitä varten tietoa kerätään ja mitä sillä tehdään, mutta he ovat varmasti myös iloisia siitä, että oppilaiden hyvinvointiin panostetaan. Olemme laatineet valmiita tiedotteita huoltajille, oppilaille, opiskelijoille, opettajille ja rehtoreille, joita voit tarpeen mukaan tulostaa, lähettää sähköpostin liitteenä tai julkaista oppilaitoksenne nettisivulla.

Täältä löydät valmiita tiedotteita.

Löydät myös ohjevideoita palvelun käyttämiseen sivuiltamme.

 

3. Ota palvelu käyttöön

School Dayn sovelluksen voi ladata Apple App Storesta (iOS) tai Google Play -kaupasta (Android). Jos käytössänne on Microsoftin palvelut, löydätte sovelluksen Teamsistä. School Daytä voi käyttää myös nettisivulta millä tahansa laitteella. Kirjautumistiedot ja -ohjeet on lähetetty teille sähköpostilla rekisteröitymisen jälkeen. Käyttökielen voit valita sovelluksen ylävalikosta.

Auta oppilaasi ja opiskelijasi kirjautumaan ensimmäisellä käyttökerralla. Jos tulee ongelmia, kannattaa heti ilmoittaa asiasta joko sähköpostilla osoitteeseen info@schoolday.fi tai kotisivumme chattiin.

Katsokaa yhdessä oppilaiden tai opiskelijoiden kanssa lyhyt perehdyttämisvideomme tai pyydä heitä katsomaan video itsenäisesti. Palvelua on helppo käyttää, ja videon katsominen tekee aloittamisen helpoksi. Lähetä linkki videoon myös huoltajille koteihin, jotta he voivat olla tukena palvelun käyttämisessä.

Voit huoletta poistaa sovelluksen ja ladata sen tarvittaessa uudelleen, pisteet säilyvät käyttäjäprofiilissa.

 

Image
Image

4. Muistuta

Oppilaat ja opiskelijat reagoivat muutamaan hyvinvointiväittämään aamu- ja iltapäivisin School Dayn mobiilisovelluksessa, nettiselaimessa tai Teams-sovelluksessa. Laittakaa School Day lukujärjestykseenne, jotta siitä tulee jokapäiväinen rutiini.

Kannattaa muistuttaa oppilaita ja opiskelijoita vastaamaan mahdollisimman usein kyselyihimme, ja tarjota heille tilaisuus siihen aamuisin ja iltapäivisin. Sovellus tarjoaa kysymyspatteristostamme muutaman kysymyksen kerralla vastattavaksi. Ensimmäiset tulokset liittyen kaikkiin hyvinvoinnin osa-alueisiin ovat opettajalle nähtävissä noin viikko sen jälkeen kun aktiivinen vastaaminen on aloitettu.

School Dayn hyvinvointimalli perustuu tieteelliseen tutkimukseen. Kasvatustieteilijät ja kokeneet opettajat ovat olleet sitä rakentamassa.

Sovelluksen keräämä tieto on kyseisen oppilaitoksen omaisuutta ja se talletetaan pilvipohjaiseen tietovarastoon. Tietoja voidaan tarkastella ryhmä- tai koulutasolla, mutta ei yksilötasolla.

5. Tutki tilastoja

Kokoamme koulusi hyvinvointidatan School Day Insights -sivustolle. Jokainen hyvinvoinnin osa-alue on havainnollistettu mittareilla. Näet mittareista myös muutoksen edellisviikoista.

School Day @Home etäopiskelun hyvinvointimalli muodostuu neljästä osa-alueesta: oppiminen, sosiaaliset suhteet, sosioemotionaaliset taidot ja hyvinvointi. Jokainen osa-alue sisältää useita hyvinvointi-ilmiöitä. Esimerkiksi osa-alue 'Hyvinvointi' pitää sisällään mm. ilmiöt 'uni' ja 'ravinto'. 

Tarkastele ohjausryhmäsi, luokkasi tai koulusi hyvinvointidataa Insights-sivustolla.

Insights-sivustolle kirjaudutaan koulun tunnuksilla. Näet oman ryhmäsi kootut hyvinvointitiedot, mutta et yksilökohtaisia tietoja. Rehtori voi tarkastella kaikkien oppilaitoksen opetusryhmien tuloksia.

Kannattaa käydä viikottain penkomassa Insights-sivustoa! Saat runsaasti tietoa oppilasryhmäsi hyvinvoinnista. Pääset aina alkuun klikkaamalla School Dayn logoa.

Image
Image

6. Keskustele

Muistathan myös kertoa ryhmällesi heidän hyvinvointikyselyidensä tuloksista. Näytä heille Insights-sivuston mittareita, ja anna aikaa keskustelulle. Joskus parhaimmat ideat tulevat lapsilta ja nuorilta. Heitä voi haastaa ideoimaan myös kouluhyvinvointia parantavia asioita.

Voit ottaa tavaksi esimerkiksi kertoa aina perjantaina koulun päätteeksi sen mittarin, joka näyttää kaikista parhainta tulosta. Oppilaita ja opiskelijoita kannattaa kehua niistä asioista, joissa he ovat hyviä. Alkuviikosta voitte ottaa käsittelyyn sen mittarin, jonka tulos on heikoin, ja työstää asiaa viikon varrella yhdessä keksityin keinoin. Jos koulussa on samanlaisia haasteita myös muissa opetusryhmissä, yhdistäkää voimat muiden opettajien kanssa. Muistuta oppilaita ja opiskelijoita siitä, että mittareiden arvot muuttuvat jatkuvasti.

School Day aktivoi koulun ajattelemaan hyvinvointia. Tarttukaa te hetkeen ja työstäkää teidän yhteisöllenne tärkeitä hyvinvoinnin osa-alueita.

Tehdään yhdessä töitä kouluhyvinvoinnin lisäämiseksi! ❤️